вівторок, 15 листопада 2016 р.

Автопортрет "Я педагог і особистість"

Автопортрет «Я – педагог і особистість»

 Справжній учитель – не той, хто тебе постійно виховує,
а той, хто допомагає тобі стати самим собою.
Михайло Свєтлов

         Вчитель – найважливіша людина в житті кожного. Він не тільки вчить, він допомагає, виховує, підказує, шукає…..
         Скільки себе пам’ятаю, завжди мріяла стати вчителем!!!
Ця професія здавалася мені найцікавішою та найнеобхіднішою. Закінчивши у 2011 році Одеський національний державний університет ім.І.І.Мечникова, я отримала диплом, багаж знань – це означало, що моя мрія здійснилася. 
 Свою педагогічну діяльність розпочала у Федорівській ЗОШ І-ІІІ ступенів учителем хімії. З 2012 року працюю у Кам’яногірській ЗОШ І-ІІ ступенів вчителем хімії та біології, а з 2013 року на посаді заступника директора з навчально-виховної роботи.
         Ще на початку своєї педагогічної діяльності збагнула, що основне завдання педагога – підготувати учня до життя в сучасному суспільстві, навчити використовувати набуті знання на практиці. Намагаюсь планувати уроки так, щоб підтримувати інтерес до вивчення біології та хімії, навчальну активність, бажання створити й пізнати нове, мотивувати учнів до пошуково-дослідницької діяльності.
         Методика моєї роботи базується на формуванні у школярів прийомів самостійного набуття знань, розвитку пізнавальних інтересів, життєвих компетенцій та активної життєвої позиції.
З перших днів педагогічної діяльності завжди намагалася завоювати авторитет, визнання своїх учнів, тому що тільки в цьому випадку можна говорити про успіх своєї праці, яка починається із спілкування, з першої іскорки дружби і взаємодовіри.
Особистим прикладом, поведінкою, способом життя намагаюсь побудувати такі взаємовідносини у шкільному колективі, щоб кожна дитина відчула свою значущість, потрібність.
Бути вчителем, означає не просто знати свій предмет, а бути обізнаним у різних сферах життя, бути відкритою, небайдужою людиною. І пам’ятати, що кожна дитина – це маленький всесвіт, і, правильно дібравши ключик можна виховати особистість. 

P.S. "Мети досягає той, хто її прагне!" 

Немає коментарів:

Дописати коментар